Stafmedewerker Webontwikkeling
il y a 2 jours
Functieomschrijving
Als stafmedewerker webontwikkeling zorg je voor de verdere uitbouw van een nieuwe digitale leeromgeving en intranet voor studenten en personeel. Je doet dat door plugins en modules te programmeren in en rond onze open source-leeromgeving (Moodle) en intranet (Drupal). Samen met collega's van de dienst ICT en de dienst Onderwijsontwikkeling
- en innovatie optimaliseer je de platformen, om zo een kwaliteitsvolle dienstverlening en een doeltreffende werking te garanderen.
**Je staat onder andere in voor**:
het ontwikkelen, optimaliseren en uitbouwen van de diverse webapplicaties door middel van objectgeoriënteerd programmeren met PHP 7.0 en javascript. Je werkt met de verschillende databases zoals MySQL, MS SQL en MariaDB en kan API's en REST-services gebruiken bij het ontwikkelen van de webapplicaties. Tijdens het programmeren pas je het principe van versiebeheer toe, de hogeschool gebruikt daarvoor Git;
het ontwikkelen en updaten van processen. Je beheert het overzicht van de toepassingen van de digitale leeromgeving en zorgt ervoor dat alles up-to-date is. Hiervoor volg je mee de security, patches en updates van de webplatformen op die in gebruik zijn. Je actualiseert de tools in kwestie bij wijziging van interne processen of wetgeving (bv. privacy). Je verstrekt eveneens de documentatie m.b.t. webplatformen; je werkt onder meer procedures uit, zorgt voor automatisaties en schrijft richtlijnen voor het gebruik van digitale platformen. Daarenboven ben je mee verantwoordelijk voor het rechtenbeheer en sta je mee in voor de implementatie en technische ondersteuning ervan;
het volgen van de evoluties en trends in webontwikkeling, zowel op inhoudelijk vlak als op het vlak van regelgeving (o.a. GDPR). Je initieert en integreert kwaliteitsvol denken en handelen, door o.a. de werking van platformen die je beheert te evalueren en voorstellen te doen tot verbetering of uitbreiding. Je staat ook open voor vernieuwing, ziet de voor
- en nadelen van open source, leert snel en wisselt je ervaring en kennis uit met zowel technische specialisten als met collega's die voor de functionele kant zorgen. Je fungeert tevens als aanspreekpunt voor technische aspecten van het digitale leerplatform en websites van AP, door informatie en vormingen te geven over de aangereikte oplossingen en tools.
Profiel
Je bezit een masterdiploma, een bachelordiploma met minimum 5 jaar relevante en gelijkwaardige ervaring of een graduaatsdiploma met minimum 5 jaar relevante en gelijkwaardige ervaring, bij voorkeur in een ICT-richting of in (web) development.
Je hebt enkele jaren ervaring in het ontwikkelen en onderhouden van websites en webapplicaties.
Je hebt een oog voor lay-out, gebruiksvriendelijkheid en design.
Je hebt een uitgebreide kennis van programmeertalen (PHP 7.0, javascript), je kent objectgeoriënteerd programmeren en je weet voldoende van markup languages (HTML, CSS) om daarin bugs op te lossen. Je weet hoe je met databases (MySQL, MS SQL, MariaDB) moet omgaan en je bent bekend met API's en REST-services. Je vindt bij voorkeur ook je weg in een Linuxomgeving (CentOS, Apache, Nginx) en weet hoe je Vim moet gebruiken. Daarnaast ken je het principe van werken met versiebeheer (AP gebruikt Git).
Enige ervaring met open source-toepassingen zoals Moodle en Drupal is een meerwaarde, je weet ook dat Google en Stackoverflow je beste vriend zijn.
Je schrikt niet terug van een administratief kantje aan je werk en je weet hoe je een functionele analyse maakt en begeleidt.
Je beschikt over een gedegen geschreven en gesproken kennis van het Engels.
**Je beschikt over de volgende competenties**:
integreren, d.w.z. relevante en juiste verbanden leggen tussen diverse platformen, het genereren van alternatieven en het trekken van sluitende conclusies.
analyseren, d.w.z. situaties correct inschatten. Je gaat kritisch om met informatie uit databases en koppelingen, en beoordeelt de beschikbare alternatieven.
beslissen, d.w.z. tijdig de juiste beslissingen nemen o.b.v. (on)volledige informatie, rekening houdend met de voor
- en nadelen ervan en met de diverse opties die er zijn. Je bent stressbestendig en deinst er niet voor terug om meerdere problemen tegelijk aan te pakken.
adviseren, d.w.z. het gericht adviseren van anderen binnen en buiten de organisatie o.b.v. de eigen expertise.
samenwerken, d.w.z. ideeën en opvattingen op een open manier delen met anderen en hen ertoe uitnodigen hetzelfde te doen. Je kan zowel in team, als zelfstandig werken. Je bent in staat constructief overleg te plegen met collega's en leidinggevenden, en weet feedback m.b.t je werkwijze probleemloos te verwerken. Je hecht belang aan goede communicatie binnen het team en stimuleert samenwerking.
dienstverlenend optreden, d.w.z. interne (studenten en onderwijzend personeel) en externe (o.a. collega's van andere onderwijsinstellingen) belanghebbenden op een efficiënte manier begeleiden en informeren aangaande de digitale omgevingen.
organisatiebetro