(Praktijk)lector Autotechnologie

Il y a 5 mois


Antwerpen, Belgique Karel de Grote Hogeschool Temps plein

Wie zijn wij?

Karel de Grote Hogeschool, dat zijn 7 campussen, 48 afstudeerrichtingen, meer dan 100 bijscholingsmogelijkheden, 6 onderzoekscentra, circa 13500 studenten en 1500 medewerkers.

We willen een werkgever zijn waar jij je goed kan voelen.

Zoek je een job met een positieve impact op de maatschappij en een context waar samenwerken en inclusie centraal staan? Dan ben jij misschien wel de geknipte persoon om de bacheloropleiding Autotechnologie te versterken

Wat is jouw rol?

Binnen de opleiding Autotechnologie rollen we momenteel een nieuw curriculum uit. In het nieuwe curriculum kunnen studenten enkele keuzevakken kiezen en op die manier hun eigen studieprogramma personaliseren.

In het tweede jaar van het nieuwe curriculum focussen de keuzevakken zich op mogelijke jobs in de sector en laten we de studenten zichzelf beter kennen: waar ben ik goed in en wat doe ik graag? In één van de keuzevakken leren we de studenten het beroep van schade-expert leren kennen.

In het derde jaar bieden we daarnaast nog steeds twee vakken aan in het domein van schade-expertise: 'Voertuigconstructies en hersteltechnieken' en 'Verzekeringen'.

Als docent voor deze vakken werk je mee aan het groeiproces van onze studenten naar gedreven professionals. Je denkt na over nieuwe inhouden en werkvormen, je coacht studenten in hun leerproces, laat hen leren via feedback en evalueert hun groei.

Wat doe je concreet?
- Je werkt een coherent en authentiek lessen
- en toetspakket uit voor jouw vak vertrekkende vanuit vooropgestelde leerdoelen. Hierbij deel je jouw expertise en kan je gebruik maken van het materiaal dat reeds voorhanden is.
- Je leert de tweedejaarsstudenten jobspecifieke vaardigheden en brengt relevante kennis bij die een schade-expert vaak nodig heeft in zijn/haar job.
- Je begeleidt studenten bij het maken van een beroepsproduct waarmee ze hun eerste stappen als schade-expert zetten.
- Je begeleidt de studenten bij hun opdracht om een interview af te nemen bij een schade-expert in een automotive bedrijf.
- Je begeleidt hen bij het in kaart brengen van bedrijven schade-experten tewerkstellen, zowel nationaal als internationaal.
- Je werkt een coherent en authentiek lessen
- en toetspakket uit voor jouw vak vertrekkende vanuit vooropgestelde leerdoelen.
- Voor de vakken 'Voertuigconstructies en hersteltechnieken' en 'Verzekeringen' is het lesmateriaal voor voorhanden. Je zet jouw ervaring en expertise in om de studenten de leerdoelen die bij beide vakken horen, bij te brengen.

Wat is je profiel?
- Je kan jouw opgedane expertise als schade-expert op maat van de studenten vertalen. Je weet studenten te enthousiasmeren en motiveren.
- Je hebt ervaring op het vlak van schade-expertise. Je weet hoe het er in de bedrijfswereld aan toe gaat en kan jouw expertise en ervaring op maat van de studenten vertalen.
- Je beschikt over pedagogische vaardigheden waardoor je vlot kan omgaan met een grote verscheidenheid tussen studenten.

Je bent zowel technisch als communicatief sterk.Daarnaast ben je in het bezit van een bachelor
- of masterdiploma in een relevante richting. Een pedagogisch diploma is geen must, wél een groot hart voor onze studenten en hun toekomst.

Wat bieden we jou?
- Een deeltijdse opdracht (15%) als contractueel bediende1. Je start zo snel mogelijk op met een overeenkomst van één jaar, die na positieve evaluatie verlengd kan worden.
- Voordelen zoals flexibele werktijden, mogelijkheid tot hybride werken, een mooi aantal vakantiedagen (55 dagen voor een voltijdse opdracht2), een internetvergoeding van €20 per maand, een lerarenkaart die je tal van voordelen biedt en de optie van een hospitalisatieverzekering aan een gunstig tarief.
- Als bachelor ontvang je een loon volgens het barema van praktijklector (316) en als master volgens het barema van lector (502). Klik hier voor meer info. Weet dat nuttige beroepservaring buiten het onderwijs kan meetellen voor je anciënniteit.
- Een warm onthaal in het team Autotechnologie. Jouw collega’s staan klaar om je de nodige hulp te bieden van bij jouw start.
- Een omgeving waarin je veel ruimte en verantwoordelijkheid krijgt om je opdracht uit te voeren.
- Drie keer per academiejaar organiseren we een KdG-brede onthaaldag waar je KdG als organisatie beter zal leren kennen. Daarnaast krijg je ook de kans om gebruik te maken van een ruim intern en extern opleidingsaanbod.
- Ons engagement dat we continu bouwen aan een inclusieve werkomgeving waar iedereen zichzelf kan zijn en van elkaar kan leren. We geloven sterk in de kracht van verschillen en complementariteit en zijn ervan overtuigd dat een diverse pool van collega’s en een inclusieve context ons allemaal beter, sterker en talentvoller maken.
- Woon-werkverkeer via openbaar vervoer vergoeden we voor 100% en als je met de fiets komt, krijg je 0,27 € per km.

Interesse? Vertel het ons

Wat zijn dan de volgende stappen?
- de 2de ronde bestaat uit een gesprek (op campus Hoboken).

Een vraag?