Diabetesverpleegkundige/ -educator
Il y a 6 mois
Wat ga je doen?
Als diabeteseducator ben je werkzaam in de diabeteskliniek waar je samen met een team verpleegkundigen-educatoren, een diëtist-educator, een psychologe, een secretaresse en een team endocrinologen instaat voor de begeleiding van personen met diabetes. Jouw taak bestaat erin educatie te geven op individuele basis en dit zowel bij ambulante als opgenomen patiënten. De educatie omhelst o.a. algemene informatie over wat diabetes is, de impact van voeding op suiker, de impact van fysieke activiteit op suiker, het aanleren van zelfcontrole en interpretatie van de bekomen gegevens, de werking van diabetesmedicatie, het aanleren van insulinetoediening, het gebruik en de interpretatie van glucosesensoren, het gebruik van de insulinepomp, de doelen en streefdoelen van de behandeling, de complicaties en hoe die te vermijden,.
De multidisciplinaire teambenadering waarvan je een essentieel deel zal uitmaken, is er op gericht een kwaliteitsvolle begeleiding te bieden voor de patiënt en zo nodig zijn/haar naasten, zodat de patiënt met diabetes zo optimaal mogelijk kan functioneren binnen de sociale en economische context van onze maatschappij. Ook streven we na, door een goede begeleiding, de diabetesbehandeling te optimaliseren zodat complicaties kunnen vermeden en/of tijdig behandeld worden.
Het diabetesteam, waarvan je deel zal uitmaken, is ook verantwoordelijk voor de optimalisering van diabeteszorg op de verschillende verpleegafdelingen. Dit impliceert ook het geven van opleidingen en het ondersteunen van de ontwikkeling van verpleegtechnische procedures, verpleegplannen en zorgpaden i.v.m. de behandeling van diabetes op de afdeling.
Binnen het takenpakket van de diabeteseducator zijn ook administratieve taken onontbeerlijk: het bijhouden van de educatiedossiers, het registreren van het materiaalgebruik van patiënten en bijdragen aan het uitschrijven van verpleegtechnische procedures.
Wat heb jij te bieden?
- Je bent een verpleegkundige met een diploma op A2- of op A1-niveau (gediplomeerd, gegradueerd en bachelor).
- Je bent in het bezit van een getuigschrift als diabeteseducator of bent bereid deze opleiding te volgen.
- Je bezit voldoende deskundigheid op vlak van begeleiding en ondersteuning van patiënten.
- Je kan functioneren in een consultatiefunctie met een 1/1 contact met patiënten, geïntegreerd en ondersteund door een multidisciplinair team.
- Je bezit de vaardigheid om in overleg tot resultaten te komen.
- Je hebt overzicht en inzicht en kan het eigen werk organiseren.
- Je communiceert helder en gestructureerd, afgestemd op de doelgroep.
- Je hebt voldoende praktische kennis van informatica en kan vlot werken met het Office pakket.
Wat bieden wij jou?
- Een contract van onbepaalde duur met een tewerkstellingsbreuk van minimum 32u.
- Een boeiende job met veel afwisseling en veel contacten waarbij je verantwoordelijkheid kan nemen.
- Een fijn team van gedreven collega's die jou met open armen ontvangen.
- Een aangepast introductietraject met ondersteuning door jouw verantwoordelijke en je collega's.
- Verloning volgens IFIC-barema’s (met eindejaarspremie), waarbij we altijd rekening houden met jouw relevante anciënniteit.
- Vakantiedagen (incl. 4 extra sectorale vakantiedagen) volgens PC 330 met inbegrip van het opbouwen van eindeloopbaandagen vanaf 45 jaar.
- Aandacht voor jouw welzijn op het werk en de nodige ondersteuning bij jouw
- Een werkomgeving dicht bij de natuur die de rit naar huis of de pauze zoveel leuker maakt.
Interesse?
Wij kijken ernaar uit je te leren kennen
Voor meer informatie kan je je richten tot Leen Van Hoeymissen, zorgmanager medisch-technische, ambulante en paramedische diensten, op het nummer 050 36 58 78.
We garanderen je volledige discretie.