Doctoraatsbursaal flowbatterijen

il y a 2 jours


Antwerp, Flanders, Belgique Universiteit Antwerpen Temps plein

(Applied Electrochemistry & Catalysis) binnen de Faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen heeft een vacature voor een voltijdse (100%)doctoraatsbursaal in het domein van flowbatterijen. Batterijen zullen cruciaal zijn om onze samenleving te transformeren naar een duurzame samenleving.

ELCAT is actief op het gebied van elektrochemie en elektrochemische engineering. De wetenschappelijke activiteiten zijn gerelateerd aan de ontwikkeling van innovatieve elektrochemische reactoren en batterijen, waarbij gestreefd wordt naar een groene en duurzame industrie en samenleving.


Als promovendus zul je daarom onderzoeken hoe het ontwerp van batterijen, werkingscondities en redoxchemie de prestaties be nvloeden en de invloed op de levensduurte bestuderen.

Binnen de onderzoeksgroep ELCAT kom je terecht in een uitstekende onderzoeksomgeving bestaande uit meer dan 40 onderzoekers en uitgerust met state-of-the-art labfaciliteiten en onderzoeksapparatuur.

  • Je werkt actief aan de voorbereiding en verdediging van een doctoraal proefschrift in het gebied van flowbatterijen voor opslag van hernieuwbare energie. Om de energievoorziening in de toekomst te garanderen en windmolens en zonnepanelen in onze energiemix te kunnen blijven opnemen, is het cruciaal dat we elektriciteit kunnen opslaan voor periodes van te lage productie. Flowbatterijen onderscheiden zich op het gebied van energieopslag, maar hun prestaties in termen van laden en ontladen kunnen nog steeds worden verbeterd. Hierin zijn het batterijontwerp en de hydrodynamica een belangrijk gebied waar nog verbetering mogelijk is. Je zult nieuwe redoxchemie bestuderen en innovatieve elektrodes ontwikkelen. Je bestudeert het effect van het stromingsprofiel, opschaling en parallellisatie op de prestaties van de batterij om de performantie van de batterij accuraat te sturen, verstaan en verbeteren. Het in detail verstaan van de hydrodynamica gebruik maken van in situ karakterisatie zal een belangrijk deel van de werklast zijn. Schaalbaarheidsstudies kunnen deel uitmaken van de onderzoeksactiviteiten.
  • Je publiceert wetenschappelijke artikelen en/of octrooien met betrekking tot je onderzoek.
  • Je assisteert ook bij een beperkt aantal onderwijs- en onderzoekstaken die het dagelijks functioneren van de onderzoeksgroep en de faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen ondersteunen.

  • Je behaalde een masterdiploma in Chemische Ingenieurswetenschappen / Chemie / Toegepaste en/of Industriële Ingenieurswetenschappen Chemie / Materiaalwetenschappen / ander gerelateerd domein of gelijkwaardig, of je behaalt het diploma uiterlijk op het moment van aanstelling.
  • Je kan uitstekende studieresultaten voorleggen.
  • Je bent proactief en hebt de juiste mindset voor wetenschappelijk onderzoek.
  • Je bent enthousiast en zeer gemotiveerd.
  • Je kan veilig werken in onderzoekslaboratoria, in het bijzonder met betrekking tot chemische stoffen.
  • Ervaring met het uitvoeren van experimenten met elektrochemische systemen is een pluspunt.
  • Je hebt een goede kennis van het Engels in spreken en schrijven. Een C1 attest Engels is een pluspunt.
  • Je bent sterk in plannen en organiseren en kan zelfstandig werken.
  • Je onderwijscompetenties sluiten aan bij de onderwijsvisie van de Universiteit Antwerpen.
  • Je onderzoekskwaliteiten sluiten aan bij het facultaire en universitaire onderzoeksbeleid.
  • Je gaat kwaliteitsgericht, integer, creatief en samenwerkingsgericht te werk.

Aanbevelingsbrieven worden positief beoordeeld.


Duurzame energie, Productie, Ontwerpbeginselen, Octrooi, Onderwijs, Zonnepanelen, Hydrodynamica, Engineering, Planning, Engelse taal, Schrijven, Electriciteit, Chemische stoffen, Onderzoek, Onderzoek, Scheikunde